donderdag 7 juni 2007

Santiago de Chile


Waauw! Wat een stad!









Ingesloten door hoge bergketens, slingert Santiago de Chile zich door een vallei.
Overal in de stad kijk je uit op lokkende bergen, een bergrivier raast midden door de stad, en de stad zelf, wel die is geslaagd. Moderne gebouwen wisselen af met rustige straatjes met felgekleurde huizen. Je zou vergeten dat je in een stad met 6 miljoen inwoners ronddwaalt.
Dé hoofdweg is druk en vol verkeer, maar eens van die ene baan af, leeft de stad op een rustig tempo. Het is er heerlijk toeven op de vele terrasjes, pleintjes met skatende kids, parken met uitbundig kussende koppeltjes... De moderne fietskar heeft haar weg tot hier gevonden en een flinke heuvel midden de stad doet dienst als makkelijk bereikbare plaats om te joggen, te mountainbiken, in de zoo rond te hangen of voor de minder sportieven, de teleferique naar boven te nemen om te genieten van een indrukwekkend uitzicht. Oef!


Op een uurtje rijden van Santiago kan je skiën, bergen beklimmen, in hete bronnen liggen te verrimpelen of je te buiten gaan aan goeie Chileense wijn. Oefoef! Wat een stad!










We vinden het reuze spijtig dat we nog geen Spaans kunnen, want we komen in elke wijk wel een aanlokkelijk theatertje, festivalleke of veelbelovende film tegen. Doriesnogaantoe!!
Cultureel gaat het de Chilenen duidelijk voor de wind, in Santiago dan toch!
We verdrinken ons groot verdriet dan maar met de nationale drank, Pisco Sour. Whoepsie, dat gaat vlotjes binnen en ´t is nog lekker ook!

Om toch iets mee te pikken, bezoeken we het museum voor Indiaanse kunst en geschiedenis. Er liggen een aantal enorm indrukwekkende dingen uitgestald, van potwerk tot tempelversieringen.
De vissen op de foto zijn versieringen, ingeweven in een 2000 jaar oud doek, ohla, mamamia!

Stom rond-de-wereld-ticket! Moeten we hier vierklauwens weg.
Maar we zweren op een Pisco Sour dat ze ons hier nog terug zien!